Padre Pio - ett levande mirakel

I femtio år bar Padre Pio stigmata. Den franciskanska prästen bar samma sår som Kristus på sina händer, fötter och i sidan. Trots att såren undersöktes flera gånger hittade man ingen förklaring till dem. ”Stigmata är inte som vanliga sår eller skador, de läker inte.” Det enda onormala med hans blod var den speciella rosdoften som kom från hans stigmata. 

Padre Pios mirakulösa helande av Gemma Di Giorgi

Bland alla som blivit helade av Padre Pios förböner finns det vissa som sticker ut. Gemma Di Giorgios helande är ett sådant. Gemma föddes 1939 i byn Ribera på Sicilien.

Hon föddes utan pupiller och var därför helt blind. Familjen var bedrövad men det fanns inget att göra. De tog henne ofta till kyrkan och bad om ett helande. En släkting som var nunnan föreslog att de skulle ta kontakt med Padre Pio. De bestämde att nunnan skulle skriva ett brev till honom. Nunnan hade därefter en dröm där Padre Pio frågade efter Gemma.

Mormor tog sen den 7 åriga Gemma för att besöka Padre Pio. Redan på vägen dit började Gemma se något lite och kommenterade havet och båten. De fullföljde den krävande resan till San Giovanni Rotondo och Padre Pio hälsade Gemma med namn innan hon hunnit presentera sig. Han hörde hennes bikt och gjorde korstecknet över hennes ögon.

När Gemma kom tillbaka till Sicilien uppsökte hon sin läkare som konstaterade att hon nu kunde se.

Gemma kunde se trots att hon inte hade pupiller. Läkaren förklarade att Gemmas ögon inte var i stånd att se. Det fanns ingen medicinsk förklaring för det. Många läkare från hela Italien begärde att undersöka Gemmas ögon.

FAKTA

Även om inte alla läkarna kunde komma överens om Gemma di Giorgis medicinska tillstånd kan man definitivt kan fastställas dessa fakta:

    • Gemma di Giorgi föddes med en allvarlig medfödd ögondefekt, avsaknad av pupiller.
    • Innan Gemma hade kontakt med Padre Pio, var hennes syn antingen ganska bristfällig eller helt obefintlig. 
    • Efteråt, även om den fysiska strukturen i ögat förblev oförändrad, kunde Gemma se normalt – även om det officiellt klassificerades som juridisk blindhet.

Källa:

agrigentoierieoggi.it

”Stigmata är inte som vanliga sår eller skador, de läker inte."

Padre Pio, det flygande helgonet och de amerikanska piloterna

Flera piloter från det brittiska och amerikansk luftvapnet, av olika nationaliteter och religioner som under andra världskriget var i området kring Bari för uppdrag, blev vittnen till något ovanligt. När de passerade genom Garganoregionen nära San Giovanni Rotondo såg de en ’munk’ på himlen som förbjöd dem att släppa bomber där.

Foggia och Apúlia bombades vid flera tillfällen, men i San Giovanni Rotondo området, där Padre Pio bodde föll aldrig en bomb. Ett vittne till detta var generalen för det italienska flygvapnet, Bernardo Rossini, som på den tiden var en del av flygkommandot tillsammans med de allierade styrkorna.

General Rossini berättade för mig att det bland militären talades om en ’munk’ som dök upp på himlen och fick flygplanen att dra sig tillbaka. Många skrattade och trodde inte på dessa berättelser, men på grund av att detta upprepades så många gånger och alltid med olika piloter bestämde generalen att personligen ingripa: han tog kommandot över en skvadron med bombplan för att förstöra en tysk ammunitionsdepå som låg mitt i San Giovanni Rotondo.

Alla var mycket nyfikna på resultatet av operationen. När de återvände, gick de genast för att hitta generalen, som förvånad sa att så fort han anlände till platsen såg både han och hans piloter ”munkfiguren” på himlen med upplyfta händer; bomberna släpptes av sig själva och föll i en skog; och flygplanen vändes runt utan att piloterna gjorde något.

Alla undrade vem detta ”spöke” var, som till och med flygplanen lydde. Efter att ha hört att det i San Giovanni Rotondo fanns en munk med stigmata som betraktades som helig, trodde generalen att han kanske var den ”munk” som sågs på himlen och han bestämde sig för att undersöka detta så snart som möjligt. När kriget var över var detta det första han gjorde. Tillsammans med några piloter gick han till Capuchin klostret och kom så till sakristian där han såg flera bröder, bland vilka han genast kände igen den som hade stoppat hans flygplan.

Padre Pio kom fram och lade handen på axeln och sa: ’Så det var du som ville döda oss alla?’ Generalen knäböjde framför Padre Pio, som tilltalat med honom med Benevento-dialekten. Generalen var dock säker på att ’munken’ hade talat till honom på engelska. De två blev vänner och generalen, som var protestant, konverterade till katolicismen”.

"På bilden är Padre Pio och de nordamerikanska protestantiska piloterna som konverterade till katolicismen efter att ha sett helgonet i luften från sina flygplan."